Sroturi

Distributie Sroturi

Sroturile sunt subprodusele cele mai importante ale industriei uleiurilor vegetale.

Se folosesc in zootehnie ca unul din componentele de baza ale furajelor concentrate pentru hrana animalelor. Unele sroturi contin substante cu caracter toxic sau cu gust neplacut ceea ce impune ca la desolventizare si toastare sa se faca un tratament hidrotermic suplimentar.

Soia
Rapița
Floarea-soarelui
Semințe de bumbac
Palmier
Arahide
Altele

Consum de srot la nivel mondial

Distributie Srot de soia

Şrotul de soia are un conţinut ridicat în proteină brută 41-48% şi în lizină de 2,6%, dar este deficitar în metionină, motiv pentru care reţetele pe bază de cereale şi şrot de soia necesita completarea cu sursă de metionină.

Srotul de soia netratat hidrotermic contine factori antinutritionali care inhiba cresterea :inhibitorul tripsinic (factor antitripsinic), Hemaglutininei, Saponinei. Au mai fost semnalate substante cu efect anticuoagulant, diuretic.

Pasare
Suine
Rumegatoare
Vaci de lapte
Pet food
Altele

Consum de srot soia in functie de specie

Distributie Srot de florea-soarelui

Este rezultat în urma extragerii grăsimii din seminţele de floarea soarelui. Calitatea acestor şroturi depinde de cantitatea de coji pe care o conţin, acestea fiind bogate în celuloză şi chiar în lignină. Obținut din semințe de floarea-soarelui, este folosit cu preponderență ca furaj în hrana păsărilor, a porcilor, a bovinelor de lapte datorită conținutului ridicat de proteină, cuprins între 36% si 37% ce substituie alte tipuri de șrot cu conținut ridicat de proteină.

Distributie Srot de rapita

Se caracterizeaza prin prezenta in compozitia lui a triglicozidelor care prin hidroliza enzimatica elibereaza o serie de principii active condimentare. Obținut din semințe de rapiță, este folosit preponderent ca furaj în hrana bovinelor. Acesta este recomandat pentru conținutul de proteină de cuprins între 32% și 33% și complexului de aminoacizi ce favorizează lactația.

In ce priveste compozitia calitativa a sroturilor ele contin totdeauna aceleasi componente principale si anume : proteine, glucide, ulei, apa,celuloza si saruri minerale.

Principalele avantaje competitive ale MORDAN COM în raport cu alți concurenți din piață sunt:

  • Disponibilitatea constantă a produsului și furnizarea pe tot parcursul anului;
  • Calitatea superioară prin conținutul ridicat de proteină.
  • Diversitatea nivelului proteic si a modului de granulatie a sroturilor.