Cereale

Distributie Cereale destinate furajelor

  • Distributie Grau furajer:

Graul furajer este indicat a se utiliza cu precadere in alimentatia gainilor, cu participare în proportie de 10-25% în structura nutretului combinat, deoarece intretine şi stimulează productia. Planta contine: apa, lipide, proteine, glucide, fibre, saruri minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitamina A,  vitamina B, vitamina E, vitamina k, vitamina D, fermenti.

  • Distributie Porumb:

Planta alimentara, industriala și furajera. Contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc și potasiu.

  • Distributie Triticale:

Este un hibrid de grau și secara. Ca furaj (masa verde sau siloz) se poate folosi, cu rezultate bune, in hrana bovinelor şi ovinelor, iar ca boabe in furajarea pasarilor si porcilor, datorita continutului acestora ridicat în lizina. Valoarea nutritiva a boabelor de triticale este superioara atat boabelor de grau, orz, cat şi a celor de secara.

  • Distributie Orz:

Grauntele de orz contin un procent in celuloza de 8-15 % (nedecorticat), amidon 60-70 %, proteine 11%, balast 10 %, lipide, vitamine (mai ales B) și substante minerale, gluten. Ca furaj pentru animale se foloseste, in special, orzul de iarna.